Stedentrips

Het Colosseum in Rome, de Sagrada Familia in Barcelona of het hippe Berlijn, je ontdekt het tijdens een stedentrip.

Onze topbestemmingen

Stedentrips

De Spaanse Trappen in Rome, de Sagrada Familia in Barcelona of het hippe Berlijn, je ontdekt het tijdens een stedentrip Europa. Dichterbij vind je het gezellige Brugge, Bourgondisch Maastricht of havenstad Hamburg.

Laat je inspireren voor een fantastische stedentrip Europa en wordt verblind door het moois dat Europa voor jou in petto heeft. Een muntje gooien in de Trevifontein in Rome, tapas eten in de artistieke wijk El Borne van Barcelona, shoppen in modehoofdstad Londen: wie wil dat nou niet? Of wil je liever dichterbij naar onze eigen hoofdstad Amsterdam, diamantstad Antwerpen of winkelstad Keulen. Deze steden moet je absoluut een keer in je leven hebben ervaren!

Pareltjes
Wist je dat Europa nog heel veel andere mooie pareltjes kent? Wals door de paleizen van Wenen en laat je meevoeren naar het rijk van Keizerin Sissi, vind de oorsprong van donkerrode Port in Porto of ga toch voor een verrassend witte Port, word betoverd door de fado in Lissabon terwijl je verse sardientjes voorgeschoteld krijgt.

Scandinavië
Wordt het je iets te warm onder je voeten? Laat het zuiden achter je en vertrek richting het stijlvolle Scandinavië waar je een geweldige schat aan natuur vindt en waar niet voor niets de gelukkigste mensen van de wereld wonen vanwege hun hoge levensstandaard. Ontdek de grachtengordel van Stockholm, de Gamla Stan, met kleurige koopmanshuizen uit de Gouden Eeuw, het betoverende koninklijk paleis en shop voor Scandinavische merken, maar ook het schone Oslo te midden van een fjord en bosrijke heuvels is een geweldig bezoek waard. Ben je niet vies van een beetje sauna? Blaas dan stoom af in het Finse Helsinki met een diepgewortelde saunacultuur.

Oost-Europese steden
Historisch Berlijn laat haar sporen bij je achter met haar fascinerende historische hart en bruisend uitgaansleven. Het oosten en westen hebben elkaar gelukkig weer gevonden wat voor een verrassend uiterlijk van de stad zorgt. Daal af naar de Donau waar de verborgen juweeltjes van Centraal Europa op je wachten zoals Boedapest, Bratislava en Belgrado.

Nog meer steden...
Voor een goede pint en sfeervolle vibes sturen we je naar Dublin en Edinburgh, een goed glas wodka smaakt nergens zo lekker als in Warschau, maar ook in Krakau weten ze er wel raad mee. De romantiek is nergens zo voelbaar als in Venetië waar het enige openbare vervoersmiddel een gondel is en de carpaccio zoals we hem nu kennen is bedacht. Mamma mia!

Florence kan er op het gebied van romantiek ook wat van, dwaal door eeuwenoude straatjes en geniet van alle pracht en praal. Hadden we het al gehad over steden als Milaan, Valencia, Praag, Athene, Cannes…. We kunnen er nog uren over doorgaan, maar het is natuurlijk veel leuker als je deze steden zelf ontdekt! 

"Barcelona is a very old city in which you can feel the weight of history, it is haunted by history. You cannot walk around it without perceiving it." – Carlos Ruiz Zafon