Stedentrip Barcelona

De stad van Gaudi, het Catalaanse leven en smaakvolle tapas. Gecombineerd met een bruisend uitgaansleven en strand, heeft Barcelona het allemaal!

Er zijn 0 resultaten beschikbaar

Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona
Een stedentrip Barcelona is bij ons altijd exceptioneel. Wij verzamelen alleen extra goede accommodaties en daar steken wij veel tijd in, zodat jij zonder na te denken kunt boeken. Bij ons weet je dat je goed zit voor de best mogelijke prijs. Altijd met retourvlucht waarbij je zelf de luchthaven en vluchttijden kunt bepalen.

 

Waarom Barcelona?
Barcelona leent zich uitstekend voor een stedentrip. Het is zelfs één van de meest populaire steden in Europa en dat is niet voor niets. Door de Olympische spelen in 1992 heeft de stad een enorme opknapbeurt gekregen dat direct effect heeft gehad op het toerisme. In die tijd bedacht men om kunstmatige stranden aan te leggen wat een gouden greep bleek. Je kunt Barcelona dus ook als strandvakantie boeken. 

Doordat Barcelona aan de middellandse zee ligt heeft het een mediterraan klimaat. Dit betekent warme en lange zomers en heerlijk zachte winters. Een stedentrip Barcelona kan dus heel goed het hele jaar door. Ook is deze stad rijk aan winkelcentra en openlucht winkelgebieden. 

Laat je verwennen door de Catalaanse keuken en snoep van echte Spaanse Tapas die bijna op elke straathoek te vinden zijn. Dit kan zowel in de middag als later op de avond. Bestel bij de Tapas een heerlijke Spaanse Sangria of een verkoelende cerveza.  

Een tip om de stad op een prettige manier te verkennen is een citytour met een bus. Je kan kaartjes kopen waarbij je verschillende routes kunt rijden. Met deze tours kun je op meerdere haltes in en uit stappen en alle hotspots van Barcelona bekijken.


 

Bezienswaardigheden
Barcelona staat bekend om het werk van Gaudi. Het grootste project van Gaudi is de Sagrada de Familia. Dit gebouw is nog steeds in aanbouw en men verwacht dat het over enkele tientallen jaren af zal zijn. Het bestaat uit 12 torens en het is zeker de moeite waard om de lift te pakken naar de top van één van de torens om vervolgens door de smalle gangetjes en trappen naar beneden af te dalen. 

Boek je een stedentrip Barcelona dan is de Ramblas eigenlijk niet te missen. Dé boulevard van Barcelona loopt dwars door de stad vanaf de haven tot Plaça de Catalunya. Op de ramblas vind je straatartiesten, kraampjes, toeristen en gezellige terrassjes. Bestel een lekker drankje en neem de sfeer in je op.

Misschien wel het leukste winkelgebied van Barcelona is de Gotische wijk. Deze wijk is gesticht door de romeinen maar hier is weinig meer van terug te zien. Dwaal door de gezellig straatjes en koop een souvenir voor thuis. Je komt hier veel speciaalzaakjes tegen met bijvoorbeeld aardewerk.

​Wie aan Barcelona denkt kan eigenlijk niet om F.C. Barcelona heen en het stadion Camp Nou waar de club in speelt. De laatste jaren is deze voetbalclub erg succesvol en het stadion zit dan ook vaak vol met 90.000 mensen. Je kunt een bezoek brengen aan het stadion en het bijbehorende museum. Wil je een wedstrijd bijwonen dan kun je terecht op de officiële website van de club. Daar bieden seizoenskaart houder soms hun kaart aan voor een enkele wedstrijd.

Park Güell, ook wel de tuinen van Gaudi genoemd, is echt het bezoeken waard. Veel foto's die je tegenkomt van Barcelona zijn vaak genomen in dit kleurrijke park. Het is een groot park vol kunstwerken en bijzondere architectonische werken. In de zomer kan het erg druk zijn in het park en bereidt je fysiek voor want het kan soms best stijl omhoog lopen.